baran

میتوان زیر باران گام برداشت و تا خدا پرواز کرد
  • جستجو 
  • بانوی گیسوحنایی نور نیمه شعبان 
  • تماس  
  • ورود 

حیات طیبه 10

05 مهر 1395 توسط طيبه قيدي
حیات طیبه 10

 ورزش برای آخرت

امام خامنه‌ای:
ورزش هم یک کار لازم است. من به همه‌ی جوان‌ها، دخترها، پسرها، توصیه‌ی دائمی‌ام این است که ورزش بکنند.
بسم الله الرحمن الرحیم

خب شاید با خودتون بگید یعنی که چی!؟ ورزش چه ربطی به حیات طیبه داره!؟ دیگه موضوع نبود به این حیات طیبه بچسبونید که به ورزش کردن گیر دادید؟، بابا بذارید راحت باشیم، کی حال داره تو این روزگار، با این همه گرفتاری ورزش کنه آخه ؟

آره اتفاقا منم باهاتون موافقم، واقعا چه ربطی داره اصلا ورزش به حیات طیبه!!؟

تا وقتی که بدون ورزش کردن میشه بدنی سالم داشت! تا وقتی که بدون ورزش کردن میشه قوای جسمانی خوبی داشت! تا وقتی که بدون ورزش کردن میشه ظرفیت‌های روحی و جسمی رو افزایش داد! تا وقتی که بدون ورزش کردن میشه کمر وپای سالم برای نماز و عبادت داشت! تا وقتی که بدون ورزش کردن میشه بدن ورزیده ای برای وقت های ضروری مثل جهاد و مقابله با دشمن داشت! تا وقتی که بدون ورزش میشه کیلومترها و روزها برای اسلام و به خاطر اهل بیت علیهم السلام پیاده روی کرد و اعلام حضور کرد و گفت ما هم هستیم، و ندا داد که لبیک یا علی، لبیک یا حسین، تا وقتی که بدون ورزش میشه بدن‌ها رو برای زمان ظهور یگانه منجی عالم بشریت سالم نگه داشت، کی لازمه به ورزش فکر کنه !!!!؟؟؟؟ ….

 

واقعا اگر ورزش هیچ اثری در این هایی که گفتیم نداره، بی خیال شید، جدا ورزش نکنید،

ولی اگر فکر میکنید اثر داره و اتفاقا ورزش کردن یکی از عواملی است که ما رو به این موقعیت‌ها می‌رسونه پس چرا انقدر سهل‌انگاری!؟ چرا انقدر کم‌کاری!؟ چرا انقدر اهمال‌کاری!؟ در گوشی بگم به همتون، چرا این همه جوون امروزی یا از کم درد می‌نالن، یا از پادرد!؟ چرا جوون ما از عهده سه روز پیاده روی اربعین بر نمیاد که بتونه راحت، سالم و بدون دردسر این مسیر رو بره!؟ چرا جوون ما به جای این که به دیگران کمک کنه و دست دو سه تا کم توان و ناتوان رو بگیره، خودش میشه یه ادم کم توان و ناتوان که یکی باید دستش رو بگیره!؟………

آیت الله جوادی آملی در کتاب مفاتیح الحیات می‌فرمایند: یکی از آثار بهره‌مندی از تفریحات سالم و حلال، تقویت و یاری انسان در انجام دیگر امور دینی و زندگی است. ایشان درادامه فرمایش خود به روایتی از امیرالمومنین علی علیه السلام در تفسیر آیه ( وَ لاَ تَنسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا (قصص/77)) اشاره می‌کنند که حضرت می‌فرمایند: سلامتی، توانایی، فراغت، جوانی، نشاط، بی‌نیازی و ثروت خود را فراموش نکن و با بهره‌گیری از آن‌ها در پی آخرت باش.

بنابراین در این دنیا بهره و نصیبی برای ما گذاشته شده است که در مسیر آخرت بایستی از آن بهره برد. حالا این بهره و نصیب میتونه همون سلامتی و قوای جسمانی باشه که به واسطه یه فعالیت خوب و متناسب به وجود میاد. حضرت امام خامنه‌ای در یکی از فرمایشات خود در جمع جوانان فرمودند: ” به ورزش اهمیت دهید. من بخصوص روی ورزش تأکید میکنم. من ورزش را به عنوان یک کار بین‌المللی، نمایشی و هیجانی، در درجه دوم میدانم؛ در درجه اوّل، ورزش برای تقویت و سلامت جسم است، که این را برای همه جوانان کشورمان - از زن و مرد - لازم میدانم.” (12/08/1380)

 

حالا تا به یه عده میگیم ورزش تا ته ته سکوی قهرمانی رو تو ذهنشون دنبال میکنن و بعد میگن نه بابا این عرصه جلونگه ما نیست!! در حالی که با یه برنامه ریزی خیلی ساده و با یه همت و اراده قوی میشه ورزش و فعالیت بدنی مناسب رو تو برنامه روزانه و یا هفتگی‌مون قرار بدیم، حالا چه ورزشی و چه جوری رو هر کسی خودش با توجه به شرایط خودش بهتره میتونه تشخیص بده، منتهی باید اراده ای در فرد برای این امر وجود داشته باشه. حضرت امام خامنه‌ای می‌فرمایند: خیلی‌ها به‌طور طبیعی زور هم دارند، اما حتی اراده‌ی این را ندارند که وقت معینی در روز بایستند، ورزش کنند و خودشان را سالم نگه دارند. ورزش اراده می‌خواهد. ورزش، کار آسانی نیست. البته برای جوان - که دارای نیروی طبیعی است - شوق‌انگیز است ولیکن همان جوان هم اگر اهل اراده نباشد و ترجیح بدهد در گوشه‌ای بنشیند یا استراحت کند یا بخورد یا تلویزیون تماشا کند یا بخوابد، اصلاً ورزشکار نخواهد شد. خودِ ورزش به اراده احتیاج دارد. پیشرفت در ورزش به اراده‌ی بیشتر احتیاج دارد. (10/30/1381)

اما همیشه حواسمون باشه که داریم بدنمون رو ورزیده نگه میداریم برای چه کاری!؟ برای اطاعت بیشتر از خدا یا خدای نکرده برای سرکشی و طغیان بیشتر. در یکی از خاطرات ذکر شده در کتاب سلام بر ابراهیم، که مربوط به شهید ابراهیم هادی است نقل شده است که :

باشـگاه کشـتی بودیم که یکی از بچـه ها به ابــراهیم گفـت :

ابرام جـون! تیـپ و هیکلـت خیلی جالـب شـــده. توی راه که می اومـدی دوتا دختـر پشـت سرت بـودن و مرتـب از تو حـرف میـزدند.

بعد ادامه داد : شلــوار و پیرهن شیـک که پوشـیدی، ساک ورزشی هم که دسـت گرفتی ، کاملاً معلومه ورزشکاری!

ابراهیم خیلی نارحت شد. رفت توی فکر. اصلاً تـوقع چنیـن چیزی را نداشـت.

جلسـه بعد که ابراهـیم را دیـدم خـنده ام گرفته؛ پیراهن بلنــد پوشیده بود و شلوار گشـاد! به جای سـاک ورزشی هم کیسـه پلاسـتیکی دست گـرفته بـود. تیپش به هر آدمی می خورد غیر از کـشتی گیر.

بچه ها میگفتــند : تو دیگه چه جـور آدمی هسـتی! ما باشگـاه میایم تا هیکـل ورزشـکاری پیدا کنـیم. بعد هم لباس تنـگ بپوشـیم. اما تو با این هیکل قشـنگ و رو فرم،آخه این چه لباس‌هائیه که میپوشی؟!

ابراهیم به این حــرف ها اهمیت نمی داد و به بچه ها توصیه می کرد: ورزش اگه برای خدا باشه، عبادته؛ به هر نیت دیگه ای باشه ، فقط ضرره.

 

حالا کی میخواد بدنش رو برای امام زمانش سالم و قوی نگه داره!؟ آیا کسی میتونه بگه من منتظرم و اون وقت سلامتی و جسم سالمش رو از امام زمان دریغ کنه و برای تندرستیش برنامه نداشته باشه!؟ اصلا امام زمان یه منتظر کم جون و به قول معروف لاجون رو که با کوچکترین سختی و فشاری کم میاره و میبره رو میخوان چی کار!؟

حالا شما بگید:

چطور میتونیم ورزش رو تو برنامه زندگیمون بذاریم؟ شما چه تجربه ای دارید؟

اگر احیانا ورزش نمی کنید چه علت یا علت هایی داره؟ (بگید تا با بقیه دوستان به یه ارهکارهایی برای حلشون برسیم)

شما در سبک زندگی شهداء و علما چه مواردی رو از این توجه به اماده نگه داشتن بدن برای خدا سراغ دارید؟

یا هر چیزی که فکر میکنید لازمه در این موضوع با بقیه در موردش صحبت کنید …..

ادامه »

 نظر دهید »

حیات 9

27 شهریور 1395 توسط طيبه قيدي

همسایه‌داری

حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله: رعایت حرمت همسایه همانند احترام مادر لازم است.

همون طوری که از موضوع این شماره مشخص است قصد داریم در مورد همسایه، حقوق همسایه و همسایه‌داری در سبک زندگی اسلامی صحبت کنیم، خواستیم با جملاتی به روال دفعات قبل نقدی داشته باشیم بر روال روزمره زندگی‌مان که دیدیم تصاویر ذیل دقیقا گویا هستند بنابراین این شماره رو بیشتر به زبان تصویر مطرح می‌کنیم ….

ما نسبت به همسایه‌هاچه جوری هستیم و یا چه جوری شدیم؟ 

و اما در اسلام از ما خواستند نسبت به همسایه چه جوری باشیم؟

 

ادامه »

 نظر دهید »

حیات طیبه 8

25 شهریور 1395 توسط طيبه قيدي
حیات طیبه 8

حب ها وبغض ها  

وَمَنْ أَحَبَّکُمْ فَقَدْ أَحَبَّ اللَّهَ وَمَنْ أَبْغَضَکُمْ فَقَدْ أَبْغَضَ اللَّهَ …
و هرکه شما را دوست داشت، خدا را دوست داشته و هر که شما را دشمن داشت خدا را دشمن داشته است.

بسم الله الرحمن الرحیم

 

“چرا برای پسرت زن نمی‌گیری!؟

اتفاقا قصدش رو دارم ولی دختر خوب پیدا نمی‌کنم!

وا، این چه حرفیه!؟ این همه دختر خوب، خانواده دار و محب اهل بیت هست، اهل نماز و روزه و وجوهات شرعی، خودت که خوب می‌شناسیشون!!

آره خب واقعا خوبن، ولی، اما، آخه، ….میخوام بر و رو داشته باشه، اینا که گفتی خیلی مهمه‌ها ولی میخوام خیلی خوشگل باشه“

(نه اون معیارهای خیلی براتون مهم نیست، همین معیارهای صد من یه غاز براتون مهمه، که این بلاها رو سر جامعه ما آورده!! فاین تذهبون) 

“نوجوون: مامان جان، چرا امروز یه جوری شدی؟ تحویلم نمی‌گیری، از دستم ناراحتی!؟

مادر: خب خودت خوب فکر کن، امروز چی کار باید می‌کردی که نکردی!

نوجوون: مامان جان حق دارید ناراحت باشید، نماز صبحم قضا شد، خدا منو ببخشه.

(ای ول به این مادرا، که برای محبت کردن و نکردن به بچه هاشون معیار دارن)

” آخه این چه طرز بیرون اومدنه، یه کم به خودت برس، یه آرایشی کن، یه کم روسریت رو بده عقب‌تر، آخه چیه این‌جوری مثل این ادم‌های بی روح می‌مونی! من دوست دارم، دوستام با کلاس باشن!!”

(نمردیم معنی کلاس رو هم فهمیدیم، مرده شور دوست داشتنت رو ببرم)

” تو انتخابات ریاست جمهوری به کی رای میدی؟

خب معلوم دیگه، به “فلانک فلانک‌زاده”

می‌شناسیش؟چه جوری به این انتخاب رسیدی؟

نمی‌شناسمش، خب همین که جزء حزب ” همه‌چی دانان و همه چی بلد بودان حرفه‌ای” هست کفایت می‌کنه برای این‌که عاشقش باشم!)

(همین که تو یکی جزء این حزب هستی، تکلیف همه دانی و همه چی بلد بودن بقیه مثل روز روشنه!! همون فلانک فلانک زاده‌تون رو بچسب!!)

 امیر المومنین علیه السلام فرمودند:

حب الله

نارلایمرعلی شی ء الااحترق

محبت به خداوند آتشی است که به چیزی نفوذنمیکندمگرآنکه سوخته شود.

در حیات طیبه حب‌ها و بغض‌ها معیار دارن، همین‌جوری روی هوا نمیشه کسی رو دوست داشت و از کسی متنفر شد، رابطه خویشاوندی، رابطه دوستی، ظاهر ادم‌ها و … هیچکدوم دلیل خوبی برای دوست داشتن و دوست نداشتن آدم‌ها نیست، در واقع در حیات طیبه گفتن دوستش دارم چون پدرمه، مادرمه، همسرمه، بچه‌امه، دوستمه و … وگفتن ازش بدم میاد چون از ظاهرش خوشم نمیاد، یه جوریه انگاری، مال فلان کشوره و … جایی نداره.

در سوره مجادله آیه 22 می‌فرماید: لَا تَجِدُ قَوْمًا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ يُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَوْ كَانُوا آبَاءهُمْ أَوْ أَبْنَاءهُمْ أَوْ إِخْوَانَهُمْ أَوْ عَشِيرَتَهُمْ أُوْلَئِكَ كَتَبَ فِي قُلُوبِهِمُ الْإِيمَانَ وَأَيَّدَهُم بِرُوحٍ مِّنْهُ وَيُدْخِلُهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ أُوْلَئِكَ حِزْبُ اللَّهِ أَلَا إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ؛ قومى را نيابى كه به خدا و روز بازپسين ايمان داشته باشند [و] كسانى را كه با خدا و رسولش مخالفت كرده‏اند هر چند پدرانشان يا پسرانشان يا برادرانشان يا عشيره آنان باشند دوست بدارند در دل اينهاست كه [خدا] ايمان را نوشته و آنها را با روحى از جانب خود تاييد كرده است و آنان را به بهشتهايى كه از زير [درختان] آن جويهايى روان است در مى‏آورد هميشه در آنجا ماندگارند خدا از ايشان خشنود و آنها از او خشنودند اينانند حزب خدا آرى حزب خداست كه رستگارانند. یعنی مومن برای دوست داشتن و نداشتن بقیه معیار باید داشته باشه، اون هم معیاری که از ایمان نشات می‌گیره و باعث میشه در حزب خدا وارد بشه و خدا بهش بگه این حزب اللهی واقعیه، من همین‌ حزب اللهی‌های خودم رو به رستگاری می‌رسونم. و اون معیار چیزی نیست جزء خود خدا و به تبع آن رسول خدا، همه چی با معیار خدا سنجیده میشه، بنابراین دل مومن یه جای نیست که هر کسی بتونه راحت واردش بشه، برای خودش در و پیکر داره، لذا دوست داشتن‌ها و دوست نداشتن‌هایش قانون داره.

امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: “القلب حرم الله فلا تسكن حرم الله غير الله"؛ دل حرم خداست، پس در حرم خدا، غير خدا را ساكن مكن (بحار الانوار، ج 70، ص 25). بنابراین دل مومن جایگاه خداست و هر آن‌چه خدا به آن امر فرموده است. علامه امینی(ره) می نویسد: آن بشری که محبتش محبت خدا، اطاعتش اطاعت خدا، رضایتش رضایت خدا، مخالفتش مخالفت خدا، سخطش سخط خدا، غضبش غضب خداست؛ لازمه‌اش این است که باید صاحب مقام شامخ ولایت مطلقه باشد، و در نتیجه هر کس به صاحب ولایت ایمان نیاورد و محبتش را در دل نداشته باشد کافر است.

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می‌فرمایند: “من أحب شطراتی هذه فقد أحبنی و من أحبنی فقد أحب الله فقیل له و ما شطراتك قال علی و الحسن و الحسین و فاطمة … “؛ هر کس اطرافیان مرا دوست بدارد مرا دوست داشته و هر کس که مرا دوست داشته باشد خدا را دوست داشته است. از حضرت سؤال شد: اطرافیان شما چه کسانی هستند؟ فرمودند: علی و حسن و حسین و فاطمه. همین است که ما در زیارت جامعه کبیره خطاب به اهل بیت علیهم السلام اعلام می‌کنیم که: وَمَنْ أَحَبَّکُمْ فَقَدْ أَحَبَّ اللَّهَ وَمَنْ أَبْغَضَکُمْ فَقَدْ أَبْغَضَ اللَّهَ؛ و هرکه شما را دوست داشت، خدا را دوست داشته و هر که شما را دشمن داشت خدا را دشمن داشته است.

 

نکته بسیار مهم در دوست داشتن‌ها و به تعبیری حب‌ها، دوست نداشتن‌ها و به تعبیری بغض‌هاست، در واقع این دو نقطه مقابل هم هستند که دل مومن را حرم خدا می‌کنند، در حیات طیبه به همان اندازه که بر حب خدا و رسول خدا تاکید می‌‌گردد، بر اعلام برائت از دشمنان خدا و رسول خدا هم تاکید می‌شود و اصلا مقدمه اعلام آن حب، اعلام آن بغض‌هاست. در زیارت عاشورا لعن بر ظالمان به حق اهل بیت علیهم السلام مقدم بر سلام و صلوات بر حضرت اباعبدالله علیه السلام، خاندان و دوستانشان بیان شده است. در همین زیارت عاشورا می‌خوانیم که : ” اللهُمَّ إنِّي أتَقَرَّبُّ إلَيْكَ في هذَا اليَوْمِ ، وَفِي مَوْقِفِي هَذا ، وَأيَّامِ حَيَاتِي بِالبَرَاءَةِ مِنْهُمْ ، وَاللعْنَةِ عَلَيْهِمْ ، وَبِالْمُوالاةِ لِنَبِيِّكَ وَآلِ نَبِيِّكَ عَلَيِه وعَلَيْهِمُ السَّلام". همچنین در زیارت جامعه کبیره اعلام برائت می‌کنیم از هر آنچه که غیر خداست و متوسل می‌شویم به موالات و محبت به اهل بیت علیهم السلام و می‌گوییم: “بَرِئْتُ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ أَعْدَائِكُمْ وَ مِنَ الْجِبْتِ وَ الطَّاغُوتِ وَ الشَّيَاطِينِ وَ حِزْبِهِمُ الظَّالِمِينَ لَكُمْ [وَ] الْجَاحِدِينَ لِحَقِّكُمْ وَ الْمَارِقِينَ مِنْ وِلايَتِكُمْ وَ الْغَاصِبِينَ لِإِرْثِكُمْ [وَ] الشَّاكِّينَ فِيكُمْ [وَ] الْمُنْحَرِفِينَ عَنْكُمْ وَ مِنْ كُلِّ وَلِيجَةٍ دُونَكُمْ وَ كُلِّ مُطَاعٍ سِوَاكُمْ وَ مِنَ الْأَئِمَّةِ الَّذِينَ يَدْعُونَ إِلَى النَّارِ فَثَبَّتَنِيَ اللَّهُ أَبَدا مَا حَيِيتُ عَلَى مُوَالاتِكُمْ وَ مَحَبَّتِكُمْ وَ دِينِكُمْ وَ وَفَّقَنِي لِطَاعَتِكُمْ وَ رَزَقَنِي شَفَاعَتَكُمْ"؛ به سوى خدا از دشمنانتان بيزارى مى‏ جويم و و نيز بيزارى نمودم از جبت و طاغوت و شياطين و گروهشان،آن ستم‏ كنندگان به شما،و منكران حقّتان،و خارج‏شدگان از ولايتتان،و غصب ‏كنندگان ميراثتان، و شك‏‌كنندگان در حقانيتتان، و منحرف‏‌شوندگان از حضرتتان، و از هر آنچه‏ به غير شما وارد در دين شده و از دين نيست، و از هر اطاعت شده‏اى جز شما، و از رهبرانى كه مردم را به آتش دوزخ مى‏ خوانند، پس خدا هميشه پابرجايم‏ بدارد، تا كه زنده ‏ام بر موالات و محبّت و دين شما، و به اطاعت از شما موفّقم فرمايد، و شفاعت شما را نصيبم كند.

از سلمان فارسی روایت شده که رسول خدا فرمودند: ای سلمان! هر کس دخترم فاطمه را دوست بدارد با من در بهشت است و کسی که در دل کینه او را داشته باشد در آتش جهنم است… هر کس دخترم فاطمه از او راضی باشد من از او راضیم و هر کس من از او راضی باشم خدا از او راضی خواهد بود.

 

حالا دوستان خوبم، شما بفرمایید:

چه مصادیقی برای دوست داشتن‌ها و نداشتن‌های اشتباه و غلط می‌شناسید که در زندگیهای روزمره مان جاری شده است؟

ازآیات قرآن، احادیث وروایات در رابطه با این موضوع چه چیزهایی برامون دارید؟

چه راهکارهایی دارید برای جاری شدن حب و بغض واقعی با معیار درست در وهله اول برای خودمان و بعد برای جامعه اسلامی‌مان؟

و هر چیزی که فکر می‌کنید در رابطه با این موضوع بایستی بهش پرداخته بشه ….

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

 

ادامه »

 نظر دهید »

حیات 7

05 شهریور 1395 توسط طيبه قيدي

هر چیزی آدابی داره حتی خوردن و آشامیدن!
 

حضرت علی(ع) می فرمایند: زندگی را برای خوردن مخواه، بلکه خوردن را برای زندگی بخواه
بسم الله الرحمن الرحیم

 

مورد داشتیم همه سر سفره جمع شدند بعد آقا یا خانم که شما باشید پای لب تابشون نشته بودن و انقدر گفتن الان میام، الان میام، … آخرش بعدا هم نیومدن …..

مورد داشتیم هنوز سوت آغاز غذا خوردن رو نزده بودن بشقاب بعضی‌ها تموم شده بوده، بعد معلوم شده بوده آقا یا خانمی که شما باشید غذا رو قورت دادن کلا!!! مگه دندون ندارید!؟

مورد داشتیم طرف تا نشسته سر سفره یه کله خورده و تا تموم شده یه کله پا شده، بدون بسم الله و بدون الحمدالله و بدون ….

 

اسلام دین کاملی است و این طور نیست که تابع خود را بدون برنامه رها کرده باشد. همه این احکام از سوی خدای حکیم وضع شده‌اند و وضع هر کدام حکمت و فلسفه‌ای داشته است، حکمت‌هایی که گاه برای ما روشن می‌شوند و گاهی هم بر ما پنهان می‌مانند، اما آن چه که مهم است، این است که رعایت همه این احکام تامین کننده سلامت جسمی، روانی و معنوی انسان‌ها خواهد بود. این احکام ودستورات همه ابعاد زندگی انسان‌ها را در بر می‌گیرند حتی خوردن و آشامیدن را.

 

احادیث و روایات گوناگونی در باب آداب خوردن و اشامیدن مطرح شده‌اند که قاعدتا در یک شماره نمی‌توان به همه آن‌ها اشاره کرد و ما این جا فقط موضوع را مطرح می‌کنیم که بهانه‌ای باشه برای این که تک تک ماها به این موضوع توجه بیشتری داشته باشیم و سعی کنیم این آداب را وارد سبک زندگی‌مون کنیم ان شاالله. اما شاید بتوان مهمترين رهنمود اسلام درمورد غذا خوردن را به چهار عنوان کلی مطرح نمود:

 

1. آنچه انسان مصرف مي كند بايد از راه مشروع تهيه شده و حلال باشد .


2. آنچه رعايت آنها در هنگام غذا خوردن سفارش شده است :


الف: تدبر در اينكه انواع خوراكيها چگونه در نظام هستي پديد آمده اند .
ب: آغاز خوردن غذا با نام و ياد خدا
ج : آغاز كردن غذا با نمك ( در صورتيكه فرد سالم بوده و نمك برايش ضرر نداشته باشد)
د: آغاز كردن از سبك ترين غذاها
ه : نخوردن غذاي گرم و خوردن غذاي نيمه گرم قبل از سرد شدن
و: خوردن با دست راست
ز : كوچك گرفتن لقمه
ح: خوب جويدن غذا
ط: طولاني كردن نشستن برسر سفره
ي: گرامي داشتن نان و نگذاشتن آن زير ظرف غذا
ك: دست كشيدن از خوردن غذا پيش از سير شدن كامل و در حالي كه قدري از اشتها باقي است .
ن: خوردن از قسمتی از ظرف که به ما نزدیک‌تر است.
ل: نگاه نكردن به لقمه ديگران
ش: رعايت حقوق ديگران در آنچه برسر سفره است .
ق: آغاز شدن غذا به وسيله كسي كه صاحب سفره است و يا كسي كه بزرگتر مجلس است .
و: ادامه دادن صاحب سفره به خوردن تا سير شدن همه كساني كه بر سر سفره نشسته اند .
س: بلند شدن از سر سفره ،قبل از برچيدن آن

ث: توصيه به هم غذا شدن با ديگران

 

3. آنچه هنگام غذا خوردن بايد ترك كرد :


الف : زياده روي در كيفيت و كميت غذا
ب: نكوهش غذايي كه نسبت به آن بي ميل است .
ج: دميدن در غذا
د: خوردن با دست چپ
ه : خوردن با يك انگشت يا دو انگشت
و : بلند آروغ زدن
ز: پاك كردن زياد استخوانها
ح:آب خوردن در ميان غذا
ط: آب خوردن، پس از خوردن گوشت
ي: خوردن، در حال سيري


4. حالاتي كه غذا خوردن در آن حالات نهي شده است :


غذا خوردن به شيوه متكبران مثلاً در حال “تكيه زده ” ،” خوابيده به شكم “ ، “ دراز كشيده “ ،” ايستاده” همچنين غذا خوردن درحال راه رفتن و جنابت نيز بسيار نهي شده است

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

ادامه »

 نظر دهید »

حیات 6

30 مرداد 1395 توسط طيبه قيدي

خوردنی‌ها و نخوردنی‌ها!!
 

این روزها معلوم نیست که برای چه چیزی غذا می‌خوریم!؟ برای زنده ماندن و کسب انرژی و یا برای مردن!؟ خوردن‌هایی به قصد مردن!!
بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

آقا بیزحمت یه نوشابه تگرگی به ما بده بخوریم جیگرمون حال بیاد!

آخه نون، پنیر و سبزی هم شد شام!؟ برای من یه کنسرو باز کن!

آقا لطفا دو کیلو از اون پرتغال هایی بده که اندازه هندونه است تا جلوی مهمون آبروداری کنیم!

من عاشق سوسیس و کالباسم، دیدی چه بوی خوبی داره، …خیلی خوشمزه است!

این خیار درختی‌ها رو دیدی، چه برقی میزنن، ادم کیف میکنه انقدر یه دست و مرتب هستن!

 

این‌ها بخشی از محاورات روزانه ما در مورد غذا خوردن و انتخاب غذاهاست. غذا خوردن و آشامیدن به خودی خود یک کار مهم و با ارزش نیست کماکان که حیوانات، گیاهان و … همه موجودات زنده به نحوی آن را انجام می‌دهند، در واقع غذا خوردن و آشامیدن ابزارهایی هستند برای زنده ماندن موجودات و اینجاست که ارزش پیدا می‌کنند. همه موجودات می‌خورند و می‌آشامند تا زنده باشند که بتوانند وظایف و تکالیفی را انجام بدهند که در نظام آفرینش بر عهده گرفته‌اند. انسان نیز از این امر مستثنی نیست و البته مهم ترین وظیفه را نیز بر عهده گرفت و بقیه موجودات از آن سرباز زدند؛ می‌فرماید: انَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالْجِبَالِ فَأَبَيْنَ أَن يَحْمِلْنَهَا وَأَشْفَقْنَ مِنْهَا وَحَمَلَهَا الْإِنسَانُ (احزاب/72)، ما امانت [الهى و بار تكليف] را بر آسمانها و زمين و كوهها عرضه كرديم پس از برداشتن آن سر باز زدند و از آن هراسناك شدند و[لى] انسان آن را برداشت.

 

بنابراین کمک به زنده ماندن و حفظ سلامتی در انتخاب خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها موضوعیت پیدا می‌کند. چون انسان قرار است این قوت و انرژی روزانه را برای بندگی کردن بکار ببندد. در سیره انبیاء و اولیای خدا و علما که نگاه می‌کنیم نیز به همین صورت است، بررسی آدابی که حین غذا خوردن توصیه شده‌اند همه و همه در اختیار این موضوع قرار می‌گیرند که آن نتیجه مشخص از خوردن و آشامیدن یعنی حفظ سلامتی بدست آید. موضوع این بحث ما البته آداب خوردن و آشامیدن به طور خاص نیست. در این بحث می‌خواهیم با هم نگاهی دوباره به آن‌چه می‌خوریم و می‌آشامیم داشته باشیم و ببینیم با این وضع به سمت زنده بودن حرکت می‌کنیم یا مردن!!؟

 

این که سراسر مردم در این زمین پهناور چه می‌خورند و چه می‌آشامند نبایستی محور انتخاب غذاهای ما باشد، چون خیلی‌ها غذا می‌‌خورند مثل بقیه حیوانات که غذا می‌خورند، اما ما که ادعای مسلمانی داریم و شیعه هستیم غذا می‌خوریم که توان لازم برای بندگی کردن داشته باشیم، بنابراین تا می‌توانیم بایستی طول عمر بندگی کردن‌مان را افزایش بدهیم و در همین طول عمر هم آنقدر قوی و سالم باشیم که خوب بندگی کنیم.

بنابراین در انتخاب غذاها بایستی دقت کنیم، این روزها به واسطه علم ارتباط برخی باصطلاح غذاها شما بخوانید زباله‌های رنگ و لعاب داده شده با انواع بیماری‌ها مشخص شده است، غذاهایی که نه تنها حیات بخش نیستند بلکه بایستی به آن ها گفت غذاهای مرگ‌آور. چه کسی دوست دارد خوردن برای مردن را انتخاب کند!!!؟؟؟
 

 

حالا شما بفرمایید:

1. ذکر آیات و روایاتی که ما در قالب این دسته بندی مطرح کردیم…..

2. بیان داستان‌هایی از زندگی پیامبران، امامان و علما در رعابت این نوع سبک زندگی….

3. نقد و بررسی شیوه‌هایی که الان در خوردن و آشامیدن‌هامون رایج شده و توصیه‌هایی که برای تغییر این نوع سبک زندگی غلط به سمت اسلامی شدن دارید….

آسیب‌هایی که شما در مورد غذاها و آشامیدنی‌ها چه در بحث تولید و چه در بحث مصرف می‌شناسید چه چیزهایی هستند؟

چه چیزهایی سبک زندگی خوردن و آشامیدن جوانان ما را تغییر داده است؟

چه کارهایی بایستی برای خودمان، خانواده و دوستان‌مان انجام بدهیم که در راین بازار بل بشوی زباله‌های رنگارنگ، انتخاب غذایی مناسبی داشته باشیم؟

در سبک زندگی پیامبران، اولیای خدا و علما با موضوع انتخاب غذای مناسب چه مثال‌هایی را می‌شناسید؟

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

 نظر دهید »
  • 1
  • 2
اردیبهشت 1404
ش ی د س چ پ ج
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • ازهردری نوشتن
  • سلام برشعبان وانوارش
  • دل نوشته ها
  • انتظار یا...
  • درمحضربزرگان
  • طرح ونقد
  • لحظه ای بابهشتیان
  • حیات طیبه
  • معرفت
  • درسایه ساردعا
  • کلام وحی
  • بهلول عاقل
  • خاطرات
  • محرم

Random photo

هنوز با امام حسین زندگی نکرده‌ایم!

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • تماس
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس